Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

LG TV USB Hack


Πριν λίγο καιρό έψαχνα κάτι τελείως άσχετο για μια τηλεόραση LG32LH2000 που έχω και έπεσα πάνω σε διάφορα thread που σου λένε πως να ξεκλειδώσεις την usb θύρα που έχει η σειρά LH ώστε να δείς ταινίες με χρήση usb stick. Αυτή τη δυνατότητα κανονικά την έχουν εργοστασιακά μόνο ορισμένες σειρές της LG.

Να πω την αλήθεια από την αρχή "ευχόμουν" η usb θύρα που έχει από πίσω η tv να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό, οπότε όταν έμαθα για το απλό "κόλπο" που μπορεί να γίνει δεν έχασα εύκαιρια. "Σιγά" είπα, "το πολύ πολύ να χαλάσω την tv και μετά στο service να το παίξω 孔夫子". Σκέψη φυσικά ηλίθια μιας και από τότε που "αποκαλύφθηκε" αυτό το ξεκλείδωμα, η LG παίζει να έχει διπλάσιες επιστροφές οθονών με κολλημένα firmware απ'ότι πριν από άτομα "που δεν έκαναν τίποτα", "-εγώ εκεί που έβλεπα τηλεόραση τσαφ! έσβησε! δεν εκανά τίποτα"... ναι καλά...



Τέλος πάντων. Η διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά ψιλοεπικίνδυνη (κανένας φόβος άμα γίνουν όλα σωστά). Μετά την ολοκλήρωση της ή θα έχετε μια τηλεόραση που θα μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο τραπεζάκι για το σαλόνι ή θα έχετε μια τηλεόραση που μπορεί να παίξει ταινίες και mp3. Επίσης σημειώνω ότι κατά τη διαδικασία upgrade / downgrade με τα firmware, θα χάσετε τις ρυθμίσεις και τα κανάλια σας και θα πρέπει να τα ξαναρυθμίσετε.

Τα παρακάτω firmware δουλεύουν στις σειρές LU40, LU50, LH20, LH30, LH40, LH50, LF25, LH90 οπότε άμα έχετε κάποιο Ευρωπαϊκό μοντέλο τηλεόρασης LG από αυτές τις σειρές ανεξαρτήτως ιντσών και θέλετε να το αναβαθμίσετε / ξεκλειδώσετε τότε σας κάνουν.

Λίστα υλικών
  • 3.15 LG DTV Firmware
  • 3.55 LG DTV Firmware
Καταρχάς, πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε πρέπει να τσεκάρουμε τι έκδοση firmware έχει η τηλεόρασή μας. Η δικιά μου είχε 3.12. Τα firmwares πριν το 3.15 (και το 3.15) έχουν ξεκλείδωτο service menu που μπορούμε να μπούμε για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να ενεργοποιηθεί το usb. Για όσους έχουν >3.15 τότε πρέπει να κάνουν downgrade, να ενεργοποιήσουν το usb και μετά πάλι upgrade.

1ο Βήμα 

Πατάμε το κουμπί "Menu" στο remote μετά "Ρύθμιση" και μετά "Διαγνωστικά" εκεί βλέπουμε τι fw version έχουμε. Αν έχουμε <=3.15 πάμε στο 2ο βήμα αν όχι πάμε στο σφήνα βήμα.

2ο Βήμα

Πατάμε το κουμπί "OK" κουμπί στο remote και συγχρόνως το "OK" κουμπί που έχει η TV. Μας ανοίγει ένα box για να βάλουμε κωδικό. Εκεί βάζουμε 0000.
Στο νέο menu που ανοίγει πάμε στο "Tool Option3" και μετά στο "EMF(JPEG,MP3)" βάζουμε 1, επίσης στο divx βάζουμε "HD".

Δεν πειράζουμε τίποτα άλλο και μετά πατάμε το κουμπί "Return/Exit".

Αυτό ήταν όλο.




Σφήνα βήμα (άμα έχετε έκδοση <=3.15 δεν σας αφορά)

Εχετέ νεώτερη έκδοση από 3.15; Τότε δεν μπορείτε να μπείτε στο service menu. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε downgrade.

*έχει ακουστεί ότι όσοι έχουν fw version 3.47 και 3.48 όταν πήγαν να κάνουν downgrade τούβλωσαν (brick) τις τηλεοράσεις του. Άλλοι λένε ότι είναι φήμες αυτό και απλά μπορεί να συνέβει λόγω λάθος firmware (δυστυχώς στα firmware που ανεβάζονται δεν υπάρχει κάποιο checksum). Σε κάθε περίπτωση άμα έχετε 3.47 ή 3.48 και θέλετε να κάνετε downgrade μπορείτε πρώτα να πάτε με upgrade στην έκδοση 3.55 (δίνω link πιο πάνω) και μετά στην 3.15, την διαδικασία του upgrade την περιγράφω πιο κάτω.

-- Πώς flashάρουμε (downgrade):

Παίρνουμε ένα άδειο usb stick φορμαρισμένο σε fat32 φτιάχνουμε έναν φάκελο με όνομα LG_DTV και βάζουμε μέσα το firmware 3.15 που δίνω πιο πάνω. Ανοίγουμε την TV και το βάζουμε από πίσω (από την tv...). Μετά πατάμε "menu" και πάμε πάνω από το την επίλογη "Επιλογή" δεν την πατάμε, πατάμε το κουμπί "fav" 7 φορές. Στις νέες ειδοποιήσεις πατάμε OK και ξεκινάει το flashάρισμα όπου νομίζω αυτονόητο είναι ότι δεν πρέπει να βγάλουμε το stick ή να κλείσουμε την τηλεόραση. Μετά το flash η τηλεόραση θα κάνει reboot.
Τώρα μπορούμε να πάμε στο 2ο Βήμα για να ενεργοποιήσουμε το usb.

-- Πως flashάρουμε (upgrade):

Για upgrade σε νεώτερο firmware δεν χρειάζεται να βγούμε σε νύχτα με πανσέληνο φορώντας ρόμπα από μετάξι, να κάνουμε 5 κύκλους γύρω από τον εαυτό μας και μετά να πατήσουμε το κουμπί fav 7 φορές. Απλά βάζουμε μέσα στον φάκελο LG_DTV στο usb stick μας το 3.55fw και μετά στην usb. Θα βγεί prompt αμέσως που θα μας πεί άμα θέλουμε να κάνουμε το upgrade...

-- Πως κάνουμε restore στο αρχικό firmware

Αν γι ακάποιο λόγο θέλουμε να κάνουμε restore στο εργοστασιακό firmware πάμε από το menu στο "Επιλογή" (δεν το πατάμε) και πατάμε 7 φορές το κουμπί 9.


In conclusion

Έτσι μπορείτε να ξεκλειδώσετε το usb της LG σας. Να τονίσω ότι η tv μετά μπορεί να παίξει mp3 και divx ταινίες. Μάλιστα και mkv ταινίες (χωρίς dts ήχο όμως - μην τα θέλουμε και όλα δικά μας). Το καλύτερο; υποστηρίζει και εξωτερικούς υπότιτλους με Ελληνικούς χαρακτήρες άψογα (έχει μέχρι και time correction να κάνουμε!).
Απλά θυμηθείτε ότι πρέπει το usb stick σας που θα τα γράψετε όλα αυτά να είναι φορμαρισμένο σε fat32.

Cheers!


Πηγές:
http://blog.wcw.dk/#post37
http://blog.wcw.dk/#post3
http://lgusb.wikispaces.com/  (υπεραναλυτικό άρθρο τσεκάρετε το)

26 σχόλια:

  1. Έχω την M2394D πατάω το οκ στο κοντρολ και το οκ στην tv, αντί για παράθυρο εισαγωγής κωδικού μου βγάζει EZ ADJUST.
    Φταίει η έκδοσή που έχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν δουλεύει σε όλες της LG η μέθοδος με το ΟΚ. Παίζει ανάλογα το μοντέλο που έχεις και ανάλογα του firmware. Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανοίξεις το control panel σε όσες δεν έχουν είναι να φτιάξεις το κύκλωμα που έχω γράψει εδώ -> http://harosgr.blogspot.com/2010/08/movie-playback-lg-m2762d-ir.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω εχω firmware 3.55 πρεπει να κανω και τα δυο (downgrade και upgrade).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. min to kanete oute gia asteio.molis to ekana kai den eho pleon tileorasi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις σήμερα μετά απο κανα χρόνο που είχα ασχοληθεί ξαν ά με αυτό το θέμα κατάφερα να ενεργοποιήσω και γω την επιλογή για προβολή ταινιών!!!Το firmware που είχε η τηλεόραση ήταν και είναι ακόμα δλδ αφου δεν χρειάστηκε να το αλλάξω το 3.0.5
      Επίσης η μέθοδος που ακολούθησα ήταν με Logitech Harmony Remote μιας και ήδη το είχα στην κατοχή μου.
      Η διαδικασία περιγράφετε εδώ http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/Access_hidden_service_menus_/_modes

      Πραγματικά τα χω κάνει πάνω μου παίδες γιατί τα πιτσιρίκια θα μπορώ να τα βολεύω χωρίς την ανάγκη των dvd.

      Διαγραφή
    2. Μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει την αναβάθμιση με τα συγκεκριμένα αρχεία; Είναι εντάξει ή θα τα παίξει η tv μου;

      Διαγραφή
  5. Γεια σας έχω μία LG 19LS4D-ZB με λογισμικό 5.2.6 δεν έχει usb θύρα αλλά έχει RS232 πηρα μια μοντουλα για τα mpeg4 αλλα δεν τη βλεπει έψαξα στο site της LG και επικοινώνησα για να κάνω αναβάθμιση και μου είπαν ότι μόνο στο servise με χρέωση 30 ευρώ και επειδή δεν μου περισσεύουν μπορει καποιος να βοηθειση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δουλεψε σε 42LF2510!
    ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ TO firmware 3.55 και ολα ΟΚ!
    Βρήκα και αναβαθμισμενο firmware αλλά δεν το δοκίμασα.
    Εβαλα αυτο που είχε (3.55)
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρε βοήθεια..
    Ολα ΟΚ μέχρι που φτάνω στο tool option 3..
    Απο κει και πέρα δεν με αφήνει να κάνω τίποτα, ούτε με ΟΚ ανταποκρίνεται ούτε με δεξί βελάκι...
    Οποιος άλλος γνωρίζει ας βοηθήσει την κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρέλειψα να πω πως η τηλεόραση είναι η 42LH3000 και αγοράστηκε την ανοιξη του 2010

      Διαγραφή
  8. γεια σας παιδια εχω μια tv LG 23' MODELO M 237 WD τιπρεπει να κανω για να το κανω MPEG 4 , και τη θυρα usb να παιζει ταινιες ,,,ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δούλεψε τέλεια στην LG 42LF2510. Ευχαριστώ πολύ για τις σωστές πληροφορίες και τα downloading links. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για μένα δούλεψε στο 3.15 τέλεια! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και για μένα δουλεψε αψογα! Αλλα μπορεί κάποιος να μας πει τι Video Formats υποστηρίζει και μεχρι ποια ανάλυση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δούλεψε άψογα σε 42LF2510 κάνοντας downgrade από 3,75 σε 3,15 και έπειτα update σε 3,55. Δεν έχω δοκιμάσει πολλά είδη αρχείων πάντως διαβάζει και NTFS μνήμες πράγμα που είναι πολύ βολικό! Ευχαριστώ πολύ για τις ακριβείς οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για τηλεοραση 32lg5600? δεν μπορω με την καμια!!! εχει firm3,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to ekana telio efxaristw poliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. POIO EINAI TO KOUMPI FAV RE PAIDIA????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤV ΤΗΝ LG32LF2510 KAI EΧΕΙ FIRMWARE V.03.55.00
    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ DVIX TAINIES ΜΕΣΩ ΤΟΥ USB ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ) ??
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μπορεί κάποιος να μου πόσο διαρκεί το downgrade απο 3.63 σε 3.15? περιμένω σχεδόν 2 ώρες και δεν έχει γίνει τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mporw na valw to Firmware 3.15 gia tin LG42 LH3000 ??? i den pianei sto version auto ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή